mandag den 27. august 2012

Pastaruller med spinat og flødeost


I dag har vi prøvet en ny ret til aftensmad. Pastaruller med fyld af spinat og flødeost, gratineret i ovnen og serveret med en god tomatsovs.


Pastarullerne er lavet af kogte lasagneplader. Jeg havde en del problemer med at at pladerne under kogningen klistrede sammen, selvom jeg havde kommet olie i vandet og kom pladerne i det kogende vand en af gangen. Hvis nogen har gode råd til at undgå dette, så del gerne med mig. Jeg kan dog oplyse, at selvom mange af de kogte plader gik i stykker i forsøget på at skille dem fra hinanden, så kunne det ikke hverken ses eller smages, da rullerne først var gratineret.


Jacob (min mand) er fortsat i bagemode efter vores højskoleophold i august og bagte dette lækre flute efter en opskrift i Meyers bagebog.


Som tilbehør til den varme ret fik vi, også i dag, en tomatsalat med feta, avokado, frisk basilikum og balsamico. Tomatsalat bliver næsten serveret dagligt herhjemme og passer virkelig til mange retter.

Opskrift på pastaruller m. spinat 

Ti lasagneplader kogt al dente i rigeligt letsaltet vand
Ca 100 g. flødeost neutral
300 g frisk spinat skåret groft
En knivspids Sambal Oelek (Indonesisk chilipasta - pas på det er meget stærkt)
2 løg snittet
2 fed hvidløg i tern
Revet parmesan
Gratineringsost
Olie til stegning
salt og peber

Løg og hvidløg steges i olie ved svag varme til de er blanke. Kom spinat og Sambal Oelek i og smag til med salt og peber. 
Kom lidt flødeost og spinat på hver lasagneplade og rul dem sammen. Placer rullerne med lukningen nedad i et indfastfad. Kom revet parmesan og gratineringsost på rullerne og gratiner øverst i ovnen ved 200 grader i 10.15 minutter.

Server sammen med en god tomatsovs.

Eksempel på en god og simpel tomatsovs

En dåse hakkede tomater
3-4 tomater
Olie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg (små)
½-1 knivspids Sambal Oelek
oregano (og/eller andre grønne krydderier som fx timian og basilikum)
Salt og peber

Løg og hvidløg svitses blanke i olien. Tilsæt Sambal Oelek, tomater x 2 og oregano og lad sovsen simre minimum 15 minutter. Smag til med salt og peber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...