onsdag den 20. juni 2012

Hjemmelavet burger med aioli og tomatchutney

Mums jeg elsker burger, især når den er hjemmelavet og med gode hjemmebagte burgerboller. Det er faktisk ikke særlig besværligt og tager heller ikke lang tid. Den eneste udfordring er, at man skal planlægge lidt, hvilket vi ikke er gode til her hjemme, hvor vi ofte handler til aftensmad ved 19-tiden. Hvis man vil have hjemmelavet burger skal det altså planlægges, hvilket lykkedes i dag. Det blev endda med både hjemmelavede boller, tomatchutney og aioli, serveret med en kold øl, som vi havde med hjem fra vores tur til Hamburg - så bliver det ikke meget bedre. 


Lige lidt opskrifter hvis nogen kunne have lyst til at lave burger.

Boller 16 stk:
25 g gær
5 dl vand
15 g havsalt
30 g sukker
800 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
50 g smør eller bagemargarine
sesamfrø

Gær røres ud i vand, tilsæt salt, sukker og mel og ælt dejen grundigt. Tilsæt smør og ælt grundigt igen. Lad dejen hæve en times tid. Rul 16 boller som dyppes i sesamfrø og trykkes flade med en pande el.lign. lad bollerne hæve i 1½ time. Bages ved 220 grader i ca 12 minutter.

Aioli
2 æggeblommer (pastoriserede)
2-3 dl neutral olie
1 fed hvidløg
1 tsk sennep
lidt safran
salt

Kom æggeblommer i en skål og tilsæt olie meget lidt ad gangen mens der piskes. Gentager lige: Olie meget lidt af gangen, da mayoen ellers skiller. Når mayoen har den ønskede konsistens (ønskes den tykkere, tilsættes mere olie) tilsættes presses hvidløg, sennep, safran og salt.

Tomatchutney:
75 g sukker
1 løg
lidt havsalt
20 fennikelfrø
4 tomater
1 dl sherryeddike

Smelt sukker i en gryde. Tilsæt hakket løg, salt og fennikelfrø og lad det simre til løgene er blanke. Tilsæt eddike og tomat skåret i mindre stykker. Lad det koge uden låg i ca 10 minutter. Sæt på køl. (kan spises både kold og varm)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...