fredag den 8. juni 2012

Kartoffel-porrepizza med rygeost og kapersbær






Der er ikke noget som en god pizza. Desværre synes jeg at denne var lidt kedelig og smagte for meget af porre. Bunden var rigtig god og ideen med kapers og rygeost vil jeg helt sikkert prøve igen. Måske på den kartoffelpizza vi plejer at få i stedet for rosmarin. Eller måske både rosmarin, rygeost og kapers.

Her er opskriften på bunden:

Til to pizzaer ca. 35 cm i diameter:

25 g gær
2,5 dl vand
1/4 tsk salt
1 spsk olie
125 g fuldkornshvede- eller fuldkornsspeltmel
225 g pizzamel

Opløs gær i vandet. Tilsæt øvrige ingredienser og slå dejen sammen. Lad dejen hvile i 1/2 time. Ælt dejen godt med lidt pizzamel og rul derefter dejen.
Kom fyld på og bag i ca. 15 min ved 250 grader. 

onsdag den 6. juni 2012

St. Pauli




Nu er jeg jo ikke så meget til fodbold, men altså... Fodboldholdet fra Reeperbahn i Hamburg har bare et totalt godt logo. (hedder det egentlig logo, på en fodboldtrøje?)

Besøg på Aros




Aros med en god veninde og hendes 2 årige datter. Jeg har årskort hvilket virkelig kan anbefales, da man med god samvittighed kan nøjes med at se nogle af udstillingerne og gemme andre til en anden gang. Vi nåede at være i "rainbow", hvilket jeg aldrig bliver træt af og så tog vi en hurtig runde i særudstillingen "Modernisme - maleriets fornyelse 1908 - 41", som kører frem til 26. august 2012.
Modernisme og i særdeleshed kubisme er min absolutte favorit, jeg bliver helt bjergtaget af enkeltheden, fladerne og farverne, og er meget begejstret for især Harald Giersing og Vilhelm Lundstrøm. Jeg skal helt sikkert tilbage og studere hvert billede.

Her ses et par af mine favoritter:

Stående model af Vilhelm Lundstrøm

af Vilhelm Lundstrøm

Ung dame i lyseblåt af Harald Giersing





Boller med havreklid og 5-kornsblanding




Jeg bagte disse boller til mødregruppen i dag. Det blev lidt en anden version end jeg plejer, både fordi jeg ikke havde tid eller hvedemel nok. De blev gode og mættende, så her er opskriften hvis nogen har lyst til at prøve.

16 stk
50 g gær
5 dl vand
100 g 5-kornsblanding
100g havreklid
500 g hvedemel
150 g fuldkornshvede
1 tsk havsalt
20 g bagemargarine
1 æg til pensling
50 g sesamfrø

Overhæld 5-kornsblandingen en 5 dl kogende vand og lad det stå i et kvarter. Rør gæret ud i vandet. Tilsæt mel, margarine og salt og rør dejen sammen. Lad dejen hæve i 1 time. Slå luften ud af dejen og del den i 16 stykker. Rul boller og dyp toppen i sesamfrø. Lad dem hæve på pladen i 1 time. Pensel med et sammenrørt æg og bag dem på midterste rille ved 220 grader i 12-15 minutter.

Jeg plejer at bage bollerne af to omgange og sesamfrøene kan med fordel erstattes af græskarkerner.


tirsdag den 5. juni 2012

Babybio

I går var vi til babybio for første gang. Konceptet er at man kan tage sin baby med i biografen. Man får udleveret et nummer, og så kommer der en biografdame og råber ens nummer op hvis der er uro i barnevognen.

Det var en total succes. Gustav sov den første halve time hvorefter biografdamen råbte "23", hvilket var Gustavs nummer. Resten af filmen, som forøvrigt var "Men in black III", og som godt kan anbefales, sad Gustav sammen med os inde i biografsalen.
Det var virkelig hyggeligt og Gustav virkede også som om at det var okay, han grinede da indimellem.
Vi gentager succesen d. 25. juni hvor vi skal ind og se "21 Jump Street"

Her er trailerne til de to film. Enjoy.



mandag den 4. juni 2012

Super slowmotion

...fra introduktionen til programmet "dumt og farligt". Super slowmotion optaget med et virkeligt godt kamera. Det er altså virkelig sejt!




Ideen om en madplan

...slog fejl allerede på første dagen, da vi var til Verdensbilleder i Århus. Synes dog stadig at ideen er rigtig god, så vil førsøge at følge planen i morgen, og hvis det ikke lykkedes så onsdag.

Madplanen for denne uge lyder således:



Mandag: Artiskokker med senneps-vinagrette og hjemmelavede "pomser" 
Tirsdag: Kartoffelpizza med rygeost (fra Karolines køkken)
Onsdag Miso-suppe (fra vegetarisk vellyst) 
Torsdag: Burger alla Meyer med hjemmelavede burgerboller og tomatchutney
Fredag: Grøn lasagne med salat (fra Arla.dk)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...