onsdag den 6. juni 2012

Boller med havreklid og 5-kornsblanding




Jeg bagte disse boller til mødregruppen i dag. Det blev lidt en anden version end jeg plejer, både fordi jeg ikke havde tid eller hvedemel nok. De blev gode og mættende, så her er opskriften hvis nogen har lyst til at prøve.

16 stk
50 g gær
5 dl vand
100 g 5-kornsblanding
100g havreklid
500 g hvedemel
150 g fuldkornshvede
1 tsk havsalt
20 g bagemargarine
1 æg til pensling
50 g sesamfrø

Overhæld 5-kornsblandingen en 5 dl kogende vand og lad det stå i et kvarter. Rør gæret ud i vandet. Tilsæt mel, margarine og salt og rør dejen sammen. Lad dejen hæve i 1 time. Slå luften ud af dejen og del den i 16 stykker. Rul boller og dyp toppen i sesamfrø. Lad dem hæve på pladen i 1 time. Pensel med et sammenrørt æg og bag dem på midterste rille ved 220 grader i 12-15 minutter.

Jeg plejer at bage bollerne af to omgange og sesamfrøene kan med fordel erstattes af græskarkerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...