Hvidkål er så billig, at det burde være forbudt ikke at spise det, men jeg synes det kan være svært at finde på hvordan det skal tilberedes. I går lavede jeg indisk inspireret hvidkålsgryde med røde linser og gulerødder. Det var utrolig nemt at lave og det smagte faktisk rigtig godt.
Opskrift til 4 pers.
500 g hvidkål
2 stort gulerødder
4 dl røde linser
1-2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. karry eller garam masala (jeg brugte en blanding)
15 fennikelfrø
1 tsk. cayennepeber
oliesalt
1 liter grøntsagsbouillon
Snit hvidkål, skær gulerødder i skiver, skær løg i tynde både og svits i olie i 5 min. Tilsæt krydderier, linser, presset hvidløg og grøntsagsbouillon og lad retten simre under låg i 30 min. Smag til med salt.
Server med fint snittet rødløg og masser af frisk koriander eller persille på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar